Is het de moeite waard om te wachten op de nieuwe modellen (2023) van Urban Arrow met het SmartSystem?

Ergens halverwege of eind 2023 zullen de Urban Arrow Family Performance Line en Cargo Line met het Smart System worden uitgerust. Of dat een voordeel of een nadeel is laat ik aan u over…. 

De Urban Arrow mod. 2023 met het Smart System zal qua hardware (de aandrijving) niet veranderen maar de software van de motor zal meer data gedreven zijn. Internet of things…, daar moet de elektrische bakfiets nu ook in geloven. De Urban Arrow moet dan met de smartphone worden verbonden doormiddel van de Flow App van Bosch om de trapondersteuning te activeren. Natuurlijk moet u daarvoor eerst de algemene voorwaarden op gebied van privacy goedkeuren… Zo kunnen u én Bosch precies bijhouden hoe de bakfiets wordt gebruikt, hoe snel, hoe vaak en hoe ver u fietst, welke ondersteuningsniveaus u gebruikt, hoe hard u zelf mee trapt en nog veel meer… Op die manier kan Bosch zoveel mogelijk data verzamelen om het product te verbeteren.

Doordat de fiets aan uw smartphone gekoppeld wordt is hij ook extra beveiligd tegen diefstal. Uw smartphone draagt een encryptie die de motor activeert. Zonder telefoon geeft de motor geen ondersteuning het niet!

Het Smart System klinkt leuk maar het wordt wel een stuk gecompliceerder als bijvoorbeeld ouders samen één bakfiets gebruiken, als de nanny de kinderen van school moet halen of als de fiets bij de fietsenmaker staat. 

Het leuke aan dit systeem is dat u verschillende displays, remotesBosch Smart system voor urban arrow en bedieningsknoppen kunt uitwisselen en combineren. Bovendien komt er een door Bosch ontwikkelde GPS-module die er optioneel gemakkelijk aan toegevoegd kan worden.

Urban Arrow mod 2023 Bosch smart system gps module

Is het de moeite waard om te wachten op de nieuwe modellen van Urban Arrow mod 2023 met het SmartSystem?

Als u van gadgets, Apps en digitalisering houdt misschien wel! De kracht van een fiets zit hem vaak in zijn eenvoud. Fietsen is voor mij juist een manier om te ontspannen en een moment om even te genieten van de natuur en de omgeving zonder telefoon. Met het nieuwe SmartSystem van Bosch gaat dat toch wel een beetje veranderen. De aandrijfmotoren veranderen dus niet! Alleen de software in de motoren wordt ‘connective’.

Vindt u het een goede of een minder goede ontwikkeling…? Laat het weten in een commentaar. 

Klik hier voor meer informatie van de bron, de officiële Bosch Smart System pagina.

Urban Arrow prijzen

“Toen (bak-) fietsen nog gewoon (bak-) fietsen waren…”

%d bloggers liken dit: